Citate despre dragoste

Să fii îndrăgostit înseamnă doar să fii într-o stare de anestezie la nivelul percepţiei — să confunzi un tânăr oarecare cu un zeu grecesc sau o tânără oarecare cu o zeiţă.

Niciun om normal nu s-a îndrăgostit vreodată după treizeci de ani, când rinichii încep să se dezintegreze.

Nu pot cunoaște adevărata dragoste, decât depășind-o.

Nici un alt om nu știe nimic despre dragostea altuia. Este întotdeauna un alt miracol sau un alt blestem – și fiecare om este destinat să și-l poarte singur, fără putință de evadare, fără nădejdea unei destăinuiri care să comunice cu adevărat substanța. Zadarnice sunt toate confesiunile în dragoste; chiar dacă e mărturisită, rămâne neînțeleasă celuilalt, fiecare o traduce prin experiența lui, și deci nimeni nu o poate judeca.

Nici un om nu decide în dragoste. Așa se petrece cu toată viața; numai întâmplarea alege, ea adună și desparte, mai ales în iubire, și aceasta e tragic, e inuman; că întâmplarea decide mai ales în iubire.

Dragostea e o democrație intimă, o învoială care stăruie asupra reînnoirilor, dar te poti pomeni exclus peste noapte, oricâtă majoritate de voturi ai avea. E fragilă, e precară, dar e tot ce putem avea fără sa ne vindem sufletele unui partid sau altuia.

A fi îndrăgostit înseamnă pur şi simplu a fi într-o stare perpetuă de anestezie.

Dragostea este triumful imaginaţiei asupra inteligenţei.

Dacă nu poţi hrăni o sută de oameni, hrăneşte doar unul singur.

Iubind, ne-ncredințăm că suntem.

E din neamul mare al licuricilor – omul: un vierme ce se transformă în lumină când iubește.

Oprește trecerea! Știu că unde nu e moarte nu e nici iubire, dar, te rog, oprește, Doamne, ceasornicul cu care ne măsuri destrămarea!

Sunt clipe de nedefinit, acelea în care două suflete își vorbesc într-o limbă ce nu poate fi înțeleasă decât de ele, când tace tot ce-i omenesc, iar ele se unesc tainic pentru viața acestei lumi .

O iubire pe care ești nevoit să o pazești nu reprezintă nimic.

O pasiune n-are nevoie de motivări. Ea nu cere neapărat să fie înţeleasă şi explicabilă. Dimpotrivă, începe acolo unde nu mai e nimic de explicat, sfârşind abia când simte din nou nevoia de lămuriri.

Dragostea este înțelepciunea nebunului și nebunia înțeleptului.

Nu iubi primavara, ci infatisarea unei anumite flori in care primavara s-a inchis; nu iubi dragostea, ci pe cel in care dragostea se intruchipeaza.

Dragostea nu inseamna a privi unul spre celalat, ci a privi amandoi in aceeasi directie.

Dragostea – iluzia este sa o intalnesti, cand de fapt ea se invata.

Cel ce iubeste doar apropierea dragostei, nu se va intalni niciodata cu ea.

Nu poti sa faci vreun rau când ai doar dragoste in suflet.

Dragoste. O nebunie temporara vindecabila prin casatorie sau prin indepartarea pacientului de influentele care au provocat tulburarea.

Sa darui totul, sa sacrifici totul fara speranta de rasplata; asta inseamna iubire.

Nimic de pe lume nu merita sa te faca sa renunti la ceea ce iubesti.

Cand ti-e dor de cineva, sa nu inchizi ochii. O sa-ti fie si mai dor.